23.10.2018 Ostatnia aktualizacja 21:34, 22.10.2018

Polityka Prywatności

Autor:
skarzysko24.pl
Opublikowano: 17 Maj 2018
Oceń:
5 1 1 1 1 1
Kategoria:
Redakcja
Przed rozpoczęciem korzystania z Portalu skarzysko24.pl, każdy użytkownik powinien zapoznać się z treścią Regulaminu oraz niniejszej Polityki Prywatności (określającej zasady gromadzenia przez Portal danych osobowych dostarczanych przez użytkowników).

Jeśli nie akceptujecie Państwo postanowień Polityki Prywatności, uprzejmie prosimy o niekorzystanie z Portalu i jego poszczególnych funkcji.


Polityka prywatności Portalu skarzysko24.pl

I. Definicje

1. Następujące zwroty użyte w treści Polityki Prywatności należy interpretować zgodnie z niniejszym punktem, chyba że szczegółowe postanowienie stanowi inaczej:
  1. Adres IP - oznacza adres protokołów internetowych, który stanowi informację identyfikującą Użytkownika,
  2. Dane Osobowe - oznaczają dane osobowe w rozumieniu art. 6 Ustawy, udostępniane przez Użytkowników, a gromadzone za pośrednictwem Portalu oraz przetwarzane przez Administratora,
  3. Administrator - oznacza Creation Point Mariusz Busiek, ul. Rzemieślnicza 5/5, 26-110 Skarżysko-Kamienna,
  4. Polityka -oznacza niniejszą politykę prywatności Portalu,
  5. Portal, Portal skarzysko24.pl - oznacza portal internetowy udostępniony w domenie internetowej pod adresami www.skarzysko24.pl i www.sko24.pl,
  6. Ustawa - oznacza ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2011 r., Nr 203, poz. 1371 ze zm.),
  7. Użytkownik - oznacza podmioty odwiedzające oraz korzystające z Portalu , w tym poprzez udostępnianie Portalowi swych Danych Osobowych,
  8. Witryny Zewnętrzne - oznacza strony internetowe, serwisy, witryny i portale, które nie stanowią własności Portalowi.
II. Postanowienia ogólne

1. Poniższa Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony Danych Osobowych Użytkowników korzystających z Portalu skarzysko24.pl.
2. Administratorem Danych Osobowych udostępnionych przez Użytkowników jest Creation Point Mariusz Busiek, ul. Rzemieślnicza 5/5, 26-110 Skarżysko-Kamienna. Dane Osobowe Użytkownika przetwarzane są zgodnie z udzielonymi przez niego zezwoleniem, a także w zgodzie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

II. Zakres, cel przetwarzania i udostępniania Danych Osobowych 

1. Administrator podejmuje aktywne działania przewidziane przepisami Ustawy, mające na celu ochronę udostępnionych przez Użytkowników swych Danych Osobowych podawanych w trakcie korzystania z Portalu, lub jego poszczególnych funkcjonalności.
2. Użytkownicy Portalu korzystają z niego w sposób anonimowy. Korzystanie z niektórych funkcji Portalu może wiązać się z koniecznością podania przez Użytkownika swoich Danych Osobowych, co zawsze następuje dobrowolnie. Brak udostępnienia Danych Osobowych przez Użytkownika może wiązać się z ograniczeniem dostępu do niektórych funkcji Portalu. W celu uzyskania możliwości publikowania własnych treści na Portalu skarzysko24.pl, wskazane jest zarejestrowanie się Użytkownika poprzez wypełnienie formularza rejestracyjnego.
3. Korzystanie z Portalu za pośrednictwem urządzeń mobilnych, może wiązać się z pozyskaniem przez Administratora danych identyfikacyjnych takich urządzeń, w szczególności operatora usługi internetowej dostarczanej do urządzenia mobilnego, danych abonenta, danych o lokalizacji.
4. Dane Osobowe udostępniane na potrzeby korzystania z Portalu nie mogą obejmować „danych wrażliwych”, w rozumieniu art. 27 ust. 1 Ustawy.
5. Administrator może wymagać od Użytkownika udostępnienia następujących Danych Osobowych:
  1. imienia i nazwiska;
  2. numeru telefonu;
  3. adresu e-mail.
7. Użytkownik może w każdym czasie odwołać zgodę na przetwarzanie przez Administratora swoich Danych Osobowych, jak również usunięcia w całości lub w części udostępnionych Danych Osobowych wysyłając takie żądanie na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - takie żądanie może wiązać się jednak z ograniczeniem lub uniemożliwieniem korzystania z Portalu lub jego poszczególnych funkcji.
8. Administrator może odmówić wykonania czynności, o których mowa w ust. 7, w przypadku naruszenia przez Użytkownika Regulaminu Portalu lub innych przepisów wiążących Użytkownika, w tym przepisów powszechnie obowiązujących, a zachowanie udostępnionych Danych Osobowych wiąże się z ustaleniem okoliczności naruszeń oraz ustaleniem ewentualnej odpowiedzialności Użytkownika.
9. W celu udoskonalenia portalu i rozwoju na potrzeby Użytkowników Administrator portalu gromadzi dane, które dotyczą interakcji Użytkownika z Portalem skarzysko24.pl - usługami i treściami. W szczególności gromadzi informację dotyczące:
  1. logowania i urządzenia - logi systemowe i numer IP urządzenia, z którego dokonano połączenia,
  2. danych dotyczących statystyk odsłon, ruchu do i z Portalu skarzysko24.pl;
  3. tagów internetowych, danych o nawigacji lub lokalizacji.
10. Administrator Portalu skarzysko24.pl wykorzystuje dane gromadzone od Użytkownika w wymienionych celach:
  1. informowania Użytkownika o nowych usługach i treściach,
  2. informowania Użytkownika o treściach i usługach Partnerów Administratora,
  3. monitorowania usług i treści, a także wprowadzania ich ulepszeń.
III. Ochrona danych osobowych

1. Wszelkie informacje dotyczące Użytkowników są przechowywane i przetwarzane przez Administratora Portalu skarzysko24.pl w sposób zachowujący wszelkie środki bezpieczeństwa i zachowania poufności, jednocześnie spełniające wymagania polskiego prawa.
2. Dostęp do Danych Osobowych Użytkowników posiadają wyłącznie osoby upoważnione pisemną zgodą. Podczas przetwarzania Danych Osobowych Użytkowników stosowane są zgodnie z wymaganiami ustawy i rozporządzeniem środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zabezpieczenie Danych Osobowych przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, przetwarzaniem z naruszeniem ustawy oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
3. Portal skarzysko24.pl wyłącznie w wyjątkowych sytuacjach udostępni Dane Osobowe Użytkowników innym podmiotom, osobom trzecim bądź instytucjom jednak dzieje się to za zgodą Użytkownika lub na żądanie organów uprawnionych.
4. Portal skarzysko24.pl informuje, że może anonimowo ujawniać statystyki zbiorcze, zestawienia, które dotyczą np. liczby unikalnych Użytkowników portalu. Dane te nie stanowią przy tym Danych Osobowych Użytkowników i nie pozwalają na identyfikacje Użytkownika.

IV. Prawa użytkownika

1. Zarejestrowany Użytkownik udostępniający Dane Osobowe Portalowi skarzysko24.pl ma prawo do wglądu w swoje dane, aktualizowania ich, czy też ich usuwania. 
2. Użytkownik ma możliwość wyboru, w jakim zakresie chce korzystać z usług dostępnych w portalu i udostępniać swoje Dane Osobowe.
3. Użytkownik korzystający z Portal skarzysko24.pl może zwrócić się do Administratora o usunięcie jego Danych Osobowych w całości bądź w określonej części.
4. Administrator ma prawo odmówić usunięcia Danych Osobowych w wypadku, gdy Użytkownik naruszył zasady Regulaminu Portalu lub przepisy prawa, a zachowanie jego danych jest niezbędne do wyjaśnienie sprawy.

V. Pozyskiwanie i przetwarzanie innych danych

1. Poza dobrowolnie udostępnianymi przez Użytkownika Danymi Osobowymi oraz rejestrowanymi Adresami IP, Administrator za pośrednictwem Portalu zbiera informacje o Użytkownikach wykorzystując pliki „cookies”, tj. pliki zawierające dane informatyczne, które zapisywane są na urządzeniu końcowym użytkownika, tak by odczytać je ponownie przy każdorazowym połączeniu się z Portalem.
2. Podmiotami zamieszczającymi na urządzeniu końcowym „cookies” w związku z korzystaniem z Portalu, oraz uzyskującym do nich dostęp są: Administrator oraz Google Inc.
3. Pliki „cookies” nie służą do identyfikacji tożsamości Użytkownika, nie powodują zmiany konfiguracji jego urządzeń oraz nie mają żadnego wpływu na działanie tych urządzeń. Pliki „cookies” wykorzystywane mogą być w celu: dostosowania zawartości Portalu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania z Portalu; podtrzymania sesji logowania w Portalu; indywidualizację Portalu; tworzenia statystyk dotyczących korzystania z Portalu lub jego poszczególnych funkcji.
4. W Portalu wykorzystywane są pliki „cookies”:
  1. sesyjne, tj. pliki tymczasowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym do czasu opuszczenia Portalu dokonanego w dowolnej formie przez Użytkownika i służą do obsługi usług wymagających uwierzytelniania;
  2. Google Analitics (tzw. cookies www.google.com/analytics), które służą tworzeniu statystyk Portalu.
5. Każda przeglądarka internetowa zawiera opcję wyłączenia plików „cookies” dla konkretnej witryny lub dla wszystkich witryn internetowych. Celem uzyskania informacji o sposobie wyłączenia plików „cookies”, należy zwrócić się o przedmiotową informację do producenta stosowanej przeglądarki.
6. Pozostawanie w Portalu bez dokonania wyłączenia plików „cookies” wiąże się z wyrażeniem zgody na pobieranie plików „cookies”. Szczegółowe informacje o „cookies” uzyskać można w sekcji "Pomoc" używanej przeglądarki internetowej.

VI. Postanowienia końcowe

1. Portal skarzysko24.pl zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki Prywatności, o czym Użytkownicy zostaną poinformowani na stronie Portalu.
2. Wszelkie pytania, wątpliwości dotyczące niniejszej Polityki Prywatności Użytkownicy powinni wysłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..




Ostatnie ogłoszenia


Zobacz wszystkie >

Dodaj ogłoszenie +

Opinie w GoWork.pl

Ostatnio na forum